Menu
Nieuwsoverzicht

Wolf slaat opnieuw toe in Speuld

22 augustus 2023

1706x gelezen

In de nacht van zondag 20 augustus op maandag 21 augustus heeft een wolf opnieuw toegeslagen in Speuld. Ditmaal was maar één schaap het slachtoffer. Het toegetakelde dier werd gisteren gevonden door eigenaar Jan Essenburg in zijn land op de hoek van Speulderveld met het Hessenmeer.

In de weide liepen op dat moment zo’n 40 schapen. Volgens Jan was het een geluk dat de schapen de ruimte hadden. Een paar schapen zijn zelfs door de draad gevlogen om te ontkomen aan de wolf. Ook sloegen de honden van de buren aan wat de wolf mogelijk heeft afgeschrikt. Het aangevallen schaap is flink toegetakeld en mist zelfs een poot.

Op de foto het zwaar toegetakelde schaap.

Het afrasteren van de weides met zogenaamde wolfwerende afrastering, om de wolf toegang tot de weide te bemoeilijken, is geen haalbare kaart. Volgens Jan zou hem dat ongeveer 10.000 euro gaan kosten. Deze afrastering wordt in de toekomst een voorwaarde om in aanmerking te komen voor mogelijke schadevergoeding van de overheid. Over de schadevergoeding per schaap is hij kort; “Dat houdt met ongeveer 100 euro per schaap wel op”. Voorlopig laat hij zijn schapen dus voor de nacht maar in de stal.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX