Menu
Nieuwsoverzicht

Bedrijf in beeld: autoVerbeek

8 september 2023

291x gelezen

In deze onregelmatige rubriek laten we u kennismaken met de mensen achter één van de bedrijven die ‘Speuld en omstreken’ rijk is. Deze maal de beurt aan Bas Verbeek van autoVerbeek, gevestigd aan het Lageveld in Speuld.

Liefde voor auto’s

Gezeten in zijn kantoor begint Bas te vertellen over waar zijn interesse voor auto’s vandaan komt.  “Ongeveer vanaf dat ik kon praten, kende ik alle automerken. Als klein mannetje wilde ik altijd op de teller kijken hoe hard een auto kon”. In die tijd begon zijn liefde voor auto’s. Na de middelbare school werkte Bas onder ander als verkoper van bedrijfsauto’s. Daar merkte hij dat hij vooral aardigheid had in het verder helpen van klanten anders dan het enkel verkopen van auto’s. “Van nature ben ik geïnteresseerd in wat mensen bezig houdt”’ vertelt Bas “Wanneer iemand mijn kantoor binnenloopt denk ik niet meteen van: die komt een auto kopen. Natuurlijk verkoop ik graag auto’s maar voor mij is het allerbelangrijkste dat de klant geholpen is”. Na jaren in dienst te zijn geweest bij andere autobedrijven begon hij in 2017 als ondernemer met autoVerbeek.

Historie

Hoewel de naam autoVerbeek dus nog vrij jong is, kent de locatie een lange historie. Ergens rond 1933 begint Teunis Schuurkamp op de huidige locatie een smederij, die al snel overgaat in een garage waarin auto’s en vrachtauto’s gerepareerd werden. Later, toen de auto ook voor de gewone man beschikbaar kwam, verkocht Schuurkamp naar verluid enkel auto’s van het merk Opel; met een ander merk hoefde men naar verluid ook niet aan te komen.In 1986 deed Schuurkamp de zaak over aan Arie Schouten. Hij heeft heeft het bedrijf vormgegeven zoals het er nu nog bijstaat met een enorme verbouwing in 1991.

 

In 2017 nam Bas het stokje over van Arie Schouten. Speuld was voor Bas geen onbekend terrein. Opgegroeid in Nunspeet ging hij naar de middelbare school in Uddel. Daar zat hij met een aantal jongens uit Speuld in de klas. Toen kon hij nog niet bedenken dat hij er later ook zou gaan wonen en werken. Samen met zijn vrouw Hanneke en de kinderen woont Bas naast het bedrijf. 

Reparatie en onderhoud

In de moderne werkplaats met vier bruggen werken de drie vaste monteurs veelal voor vaste klanten. Behalve voor Speuld en omstreken vervult autoVerbeek ook een regiofunctie. Via mond-op-mond reclame komen de klanten vanuit alle windstreken binnen bij het bedrijf. Ondanks de veranderende technieken in auto’s is de servicegerichtheid nog als vanouds.  “Mocht de klant dat willen dan loopt hij gewoon even mee de werkplaats in zodat de monteur kan laten zien wat er aan de auto moet gebeuren”, aldus Bas. De monteurs, die allemaal zijn opgeleid tot technisch specialist, hebben de kennis en kunde om de nieuwste techniek zoals bijvoorbeeld in electrische auto’s te onderhouden of te repareren.

Bosch Car Service Label

autoVerbeek is een universeel Bosch Car Service garagebedrijf die auto’s, met zowel verbrandingsmotor als electrisch aangedreven motoren, repareert en onderhoudt. Bosch Car Service is een Europese organisatie met alleen al in Nederland ruim 400 aangesloten bedrijven. Omdat Bosch ook toeleverancier is van heel veel onderdelen voor eigenlijk alle automerken kan autoVerbeek eigenlijk elk merk auto repareren en onderhouden en gebruik maken van de kennis en ervaring van Bosch als leverancier. “Eigenlijk kunnen we alles wat rolt hier onderhouden en herstellen”, vertelt Bas. “Komen we er zelf niet uit dan kan Bosch van afstand inbellen om een probleem op te lossen of zelfs te programmeren”. 

In- en verkoop

Behalve een full-station voor reparatie en onderhoud is het inkopen en verkopen van (bedrijfs)auto’s ook een belangrijke bron van omzet voor het bedrijf. In de ruime showroom naast de werkplaats staan diverse merken en modellen te wachten op een nieuwe eigenaar. Het aanbod aan auto’s staat tevens op de website van hetautoVerbeek met foto’s en aanvullende informatie. 

Tankstation

Sinds jaar en dag kan men ook tanken aan het Lageveld. Het Tinq-tankstation is een logische aanvulling op de service die autoVerbeek te bieden heeft. Het gebeurt regelmatig dat iemand die staat te tanken even later de werkplaats binnenloopt. Dit kenmerkt volgens Bas ook de laagdrempeligheid van het bedrijf. Klanten lopen makkelijk binnen met een vraag of voor een praatje. Tip van Bas: kom tanken op woensdag of zaterdag, dan is het pas echt ‘goedkoop’ tanken.

Binding met Speuld

Op de vraag welke binding het bedrijf heeft met Speuld is Bas helder. “In een andere plaats zouden we niet veel toevoegen en zouden we veel van de huidige klanten kwijtraken. Hier in Speuld zijn we het gemak in de buurt en weten de klanten ons goed te vinden, daarom horen wij in Speuld”.

Toekomst

De toekomst van autoVerbeek is vooral het meebewegen met de verandering van de automarkt van benzine naar electrisch rijden. Een gedeelte van het onderhoud zal wegvallen maar Bas is daarover optimistisch. “Ook electrische auto’s hebben regelmatig onderhoud nodig. De vraag naar onze service groeit dan ook nog steeds en we zijn daarom op zoek naar een extra monteur om de vraag voor te kunnen blijven. Dat betekent waarschijnlijk ook dat we dan de werkplaats iets uit moeten breiden om een extra brug kwijt te kunnen”, vertelt Bas.  “Maar het vinden van goede monteurs is erg lastig momenteel dus zo’n vaart zal dat laatste nog niet lopen”.

www.autoverbeek.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX