Menu
Nieuwsoverzicht

CIVOS, de ‘Ontspanningszaal’ te Staverden

18 april 2024

468x gelezen
5

Midden in het bos in Staverden staat de ‘Ontspanningszaal’ of in de volksmond ‘het zaaltje’. Voor velen bekend als centrum voor de verenigingen uit de buurtschappen Speuld, Houtdorp, Drie, de Beek, Leuvenum en Staverden, van familie-feesten óf de jaarlijkse rommelmarkt op de eerste zaterdag van Oktober.

Het cultuur-historisch gebouwtje is ooit gebouwd als ontspanningszaal voor geïnterneerde Belgen in Harderwijk tijdens de eerste Wereldoorlog maar meer dan 100 jaar geleden verhuisd naar Staverden als ontspanningszaal voor de buurt.

Sinds 50 Jaar beheert CIVOS het gebouw welke heden ten dage in eigendom is van het Gelders Landschap. CIVOS is een vereniging van de verenigingen van de buurtschappen zoals de Schutters van Gelre, de Buurtvereniging Speuld en omstreken, de Plattelandsvrouwen en de Oranjevereniging.

Het zaaltje is ook particulier te huren voor de inwoners van de genoemde buurtschappen. Voor meer info; Anne van Essen, secretaris CIVOS, Buurtweg 73. Tel:  06-27622360

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX