Menu
Nieuwsoverzicht

Dag boeren, welkom 30 bungalows

2 november 2023

188x gelezen

Waar boerenbedrijven worden bedreigd in hun voortbestaan in Speuld vanwege omliggende Natura 2000 gebieden, geldt dat niet voor Bungalowpark Heivlinder aan de Tonnenberg. Vrijwel direct naast de Ermelose heide, wat is aangemerkt als Natura 2000 gebied, zullen de komende tijd 30 bungalows gebouwd gaan worden. Zo valt te lezen in de Stentor van 1 november j.l.

In het krantenartikel valt te lezen dat de hoogste bestuursrechter het niet nodig vindt dat de gemeente Ermelo en parkeigenaar Schoorl nogmaals een natuur- en stikstofonderzoek doen. Dit nadat Schoorl zijn idee om naast de bungalows ook paardenstallen te bouwen, schrapte uit zijn plan. De gemeente Ermelo werkte vervolgens mee aan een reparatiebesluit zo valt te lezen. Daarbij komt dat de Raad van State heeft alles nagerekend en tot de conclusie komt dat de huidige vier paarden in het weitje evenveel uitstoten als de nieuw te bouwen 30 bungalows.

Hoe de gemeente Ermelo het reparatiebesluit danwel het beluit tot medewerking aan verwezenlijking van de bouwplannen rijmt met de tekst uit het eerder door haar opgestelde heidebeheersplan is nog niet duidelijk geworden. In het genoemde beheersplan wordt vermeld dat de recreatiedruk steeds hoger wordt en dat dit mogelijk negatieve gevolgen heeft voor de Natura 2000 gebieden. Met de bouw van 30 bungalows pal naast de Ermelose heide wordt dat er in ieder geval niet beter op.

Dat een bungalow minder uitstoot dan een stal met vee dat zal een ieder duidelijk zijn maar dat deze uitbreiding, aangrenzend aan volgens kenners uiterst kwetsbare natuur, helpt de natuur ook zeker niet.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX