Menu
Nieuwsoverzicht

Dorpstuin zoekt extra vrijwilligers

17 augustus 2023

233x gelezen

Dorpstuin ‘Neeltje Poatershof’ is dringend op zoek naar meer vrijwilligers om het zaaien en oogsten bij te kunnen houden. “We kunnen nu niet alles inzaaien en poten omdat het niet bij te houden is met onze huidige groep” aldus één van de vrijwilligers, “En dat is jammer want er is ruimte genoeg en het is zulk mooi werk.”

De tuin is een initiatief van Speuld Plus om buurtbewoners samen te brengen. De vaste dinsdagmiddag of donderdagochtend wordt begonnen met een bakje koffie terwijl ondertussen de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld. Hierna is het tijd voor onkruid wieden, aardappels rooien, bonen plukken of ander voorkomend werk in de groentetuin. Met een groep van gemiddeld zes a zeven enthousiaste vrijwilligers wordt tijdens het seizoen de tuin keurig bijgehouden.

De geoogste groenten mogen door de vrijwilligers worden meegenomen. Maar veruit het grootste deel wordt afgehaald door mensen uit de buurt. De verse groente is in principe gratis maar een fooi wordt heel erg gewaardeerd door de vrijwilligers. Met het geld uit de fooienpot worden de onkosten voor onder andere zaaigoed, mest en koffie betaald.

Ook zin in gezelligheid en verse groente? U bent van harte welkom op dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur of op de donderdagochtend vanaf 9:30 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, er zijn is genoeg.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX