Menu
Nieuwsoverzicht

Feest in het bos! Staverden, zaterdagmiddag 13 mei

28 april 2023

102x gelezen

Midden in het bos in Staverden staat de ‘Ontspanningszaal’. Voor velen bekend als centrum voor de verenigingen uit de buurtschappen Speuld, Houtdorp, Drie, de Beek, Leuvenum en Staverden, van familie-feesten óf de jaarlijkse rommelmarkt. Voor sommige nieuwkomers in de buurt misschien nog onbekend.

Het cultuur-historisch gebouwtje is ooit gebouwd als ontspanningszaal voor geïnterneerde Belgen in Harderwijk tijdens de eerste Wereldoorlog maar 102 jaar geleden verhuisd naar Staverden als ontspanningszaal voor de buurt.

Sinds 50 Jaar beheert CIVOS het gebouw welke heden ten dage in eigendom is van het Gelders Landschap. CIVOS is een vereniging van de verenigingen van de buurtschappen zoals de Schutters van Gelre, de Buurtvereniging Speuld en omstreken, de Plattelandsvrouwen en de Oranjevereniging.

Op zaterdag 13 Mei aanstaande wordt het 50-jarig bestaan gevierd met een open dag waarbij de verenigingen, lokale ondernemers en het Gelders Landschap zich presenteren. Waar je bij kunt bijpraten of kennis kunt maken met buurtgenoten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het is een feestje voor de buurt en mét de buurt. Tussen 12 en 5 ben je van harte welkom. Komt allen!

Het CIVOS bestuur.

Met medewerking van: De Schutters van Gelre, De Oranje Vereniging, Speuld Plus, De Bond van Plattelandsvrouwen, Buurtvereniging Speuld en Omstreken, Gelders Landschap en Kastelen, en diverse lokale ondernemers. Het eten wordt deels gesponsord door Navobi en Klarenbeek.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX