Menu
Nieuwsoverzicht

Geen schapen op het Speulderveld

22 december 2023

430x gelezen

Woensdagavond was de tweede inspraakavond over het heide-beheersplan in het gemeentehuis te Ermelo. De laatste vier sprekers waren allen uit Speuld waar de boodschap een drievoud betrof; een niet ingeloste ereschuld uit het verleden, de toegankelijkheid van de heide voor dorpsbewoners van Speuld en dat de het te investeren geldbedrag in ‘onze heide’ veel minder dan de helft was dan de Ermelose heide.

Van een aangeboden oplossing dat de Schapedrift, de stichting die de schaapskudde op de Ermelose heide beheert, met haar schapen ook voor een deel actief zou kunnen worden op het Speulderveld, wilden de mensen van Schapedrift niets horen ondanks dat ze 1/3 van het totale budget krijgen.

De raadsleden waren onder de indruk van de inbreng vanuit Speuld wat leidde tot de vraag; voelt u zich gehoord? Hierop volgde een eenduidig antwoord van de zeven aanwezige Speuldenaren; nee, niet echt.  De discussie en het uiteindelijke besluit is nu verder aan de gemeenteraad en het college van B&W.

Wordt vervolgd.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX