Menu
Nieuwsoverzicht

Informatie bijeenkomst Marinierskazerne Nieuw-Milligen

24 mei 2024

235x gelezen

NIEUW-MILLIGEN – Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over de geplande marinierskazerne in Nieuw-Milligen. Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de stand van zaken.

Eerder is bekend gemaakt dat volgens de huidige planning de verschillende eenheden van het Korps Mariniers uit Doorn en Den Helder in 2031 verhuizen naar hun nieuwe kazerne in Nieuw-Milligen. Dat duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Het Rijksvastgoedbedrijf werkt samen met het ministerie van Defensie en in nauw overleg met de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland aan de realisatie van de nieuwe kazerne.

Aanpassingen en maatregelen

Om de kazerne te realiseren zijn er aanpassingen en maatregelen nodig. Deze kunnen van invloed zijn op uw (leef)omgeving of uw belangen. Sommige aanpassingen worden vastgelegd in een wijziging van het Omgevingsplan van de gemeente. Voor deze aanpassingen wordt een stappenplan vastgesteld. Tijdens de informatiebijeenkomst leggen wij uit welke maatregelen er getroffen moeten worden, welke vergunningen er nodig zijn en wat dit voor u kan betekenen. En natuurlijk kunt u vragen stellen tijdens deze informatiebijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst praten wij u bij over de terinzagelegging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) en de samenwerking met het gebiedsproces GEUS. Naast het Rijksvastgoedbedrijf zijn ook het ministerie van Defensie, de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland aanwezig.

Ter toelichting

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is opgesteld om de alternatieven die worden onderzocht te beschrijven en de uit te voeren onderzoeken toe te lichten. Na deze notitie volgen de procedures voor de Milieu Effect Rapportage (MER), het Omgevingsplan en de vergunningen in het kader van de natuurbescherming. Het gebiedsproces GEUS is een samenwerkingsverband om het gebied in en rond Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld duurzaam te ontwikkelen.

Donderdag 30 mei

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
Datum:           Donderdag 30 mei 2024
Locatie:          Buurthuis De Wardborg, Koningsweg 27, 3886 KC  Garderen
Tijd:                18:30 uur inloop, 19:00 uur start bijeenkomst, 21:00 uur einde bijeenkomst

Aanmelding

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: Postbus.RVB.PPSHKNM@rijksoverheid.nl

Vermeldt u in de mail:

  • uw voorletters en achternaam
  • met hoeveel personen u komt
  • of u omwonende bent of namens een organisatie komt (inclusief naam van de organisatie).

Met het oog op een zorgvuldige voorbereiding vragen wij u om uw aanmelding op uiterlijk maandag 27 mei naar ons toe te sturen. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u kort voor donderdag 30 mei het definitieve programma en de routebeschrijving.

Wij zien uit naar uw komst.

Met vriendelijke groet, mede namens Defensie,

Jan Mutsaers
Procesmanager Rijksvastgoedbedrijf
Project Herinrichting Kamp Nieuw-Milligen

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX