Menu
Nieuwsoverzicht

Inspraak heidebeheersplan lijkt effect te hebben

1 februari 2024

546x gelezen

Na twee inspraakavonden op het Gemeentehuis in Ermelo over de invulling van het heidebeheersplan, waar onder andere de buurtvereniging en andere Speulder belanghebbenden hun visie op de plannen hebben uitgesproken, lijkt er nu wat beweging te komen ten goede van het Speulder- en Houtdorperveld. Zoveel is te lezen in de Stentor van afgelopen maandag.

Met name het afsluiten van wandelpaden en de voorgenomen minimale investering in ‘onze’ heide is dusdanig goed onder de aandacht gebracht dat de gemeente nu wil insteken op het opstellen van een begrazingsplan waarin tevens de huidige situatie, met begrazing door koeien en geiten, nader onder de loep zal worden genomen.

In het voorliggende heidebeheersplan is opgenomen dat de Ermelose heide jaarlijks voor een bedrag van 70.000 euro zal worden begraasd terwijl voor het Houtdorper- en Speulderveld maar 7.500 euro wordt begroot. Een alternatief begrazingsplan, waar nu naar zal worden gekeken, zal meer kosten en daarvoor moet het college op zoek naar dekking voor deze kosten.

Wat betreft de wandelpaden, zo valt te lezen in de Stentor, is er alvast goed nieuws. De twee bestaande wandelroutes op het Houtdorper- en Speulderveld zullen blijven bestaan evenals de toegangen en de parkeerplaatsen bij de heide.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX