Menu
Nieuwsoverzicht

Mooie opkomst vrijwilligers ‘heischonen’

13 februari 2024

667x gelezen

Afgelopen zaterdag 10 februari was het weer ‘heischonen’ . Gewapend met zaag, bijl of bats gingen ruim twintig vrijwilligers aan de slag om de opslag, dat zijn de opkomende struiken en bomen, vakkundig van het Speulderveld te ruimen.

Door het werk van de vrijwilligers wordt voorkomen dat het open heideveld dichtgroeit met bijvoorbeeld dennen en berkenbomen. Dit is nog een hele klus. Waar de dennen bij de grond afgezaagd of gehakt kunnen worden is het bij de jonge berkjes de bedoeling dat deze met zoveel mogelijk wortel uit de grond worden getrokken. Doet men dit niet dan groeit de berk gewoon dubbel zo hard verder op een afgezaagde stam. Zo liggen er naast de ontwortelde bomen ook de nodige zweetdruppels op het Speulderveld.

Gelukkig is er ook tijd voor een koffiepauze met wat lekkers en een gezellig drankje na de gedane arbeid. Afgelopen zaterdag zijn er weer de nodige hectares vrijgemaakt van opslag. Daarmee is de bijenvereniging in het bijzonder zeer content. Echter blijft er nog genoeg te snoeien op het Speulderveld.

Mocht u ook eens de handen uit de mouwen willen steken en een gezellige zaterdagochtend willen hebben? Kom gerust helpen de volgende keer. Houd speuld.info in de gaten voor de volgende datum!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX