Menu
Nieuwsoverzicht

Opnieuw dode schapen door wolf in Speuld

1 september 2023

1097x gelezen

Afgelopen nacht heeft een wolf een kudde van 12 schapen aangevallen. In de weide aan het Leuvenumseveld, waar twee weken geleden ook al vier schapen werden gedood, wist de wolf er nu vier te doden en twee ernstig te verminken. De twee verminkte schapen zijn eerder deze dag door een dierenarts afgemaakt.

“Dit is al de derde keer deze week”, verzucht de eigenaar van de schapen. “We hebben een extra stroomdraad getrokken langs de omheining maar dat helpt dus ook niet”. De eigenaar, een schapenboer uit Elspeet, weet het ook niet meer. Om de schapen elke avond binnen te halen is naar eigen zeggen ondoenlijk voor hem omdat hij de schapen op meerdere plekken in de omgeving heeft lopen. “Het is zo langzamerhand ondoenlijk om nog schapen te houden”, aldus de boer.

Buurtbewoners vragen zich af wanneer de maat vol is voor de overheid. “Moet er eerst een hond, of erger, een kind worden gegrepen voordat er wordt ingegrepen?”, is een veelgehoorde vraag in de buurt. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de wolf ook maar een strobreed in de weg gelegd wordt. Initiatieven als afschrikking met paintball geweren, zoals de Provincie Gelderland van plan was, worden door de rechter van de hand gewezen, zo viel te lezen op de site van Omroep Gelderland.

In de weide aan het Leuvenumseveld is BIJ12, de organisatie die voor de provincie onderzoek doet, is ook deze maal ter plaatse geweest om DNA af te nemen. Dit zal onderzocht worden voor nader onderzoek naar de wolf.

Zie hier ook het uitgebreide artikel van de Stentor over de wolf in Speuld.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX