Menu
Nieuwsoverzicht

Wat leeft in de buurt, opbrengst van de 1e bewonersavond Gebiedsvisie

7 juli 2023

631x gelezen
Gebiedsvisie

Op 18 april 2023 vond de 1e avond plaats in het teken van de nieuwe Gebiedsvisie. Met voor onze kleine gemeenschap een mooie opkomst van ongeveer 110 belangstellenden. Het doel van de avond was om op te halen wat er zoal leeft in de buurt en uit te vinden waar we nog dieper op in moeten gaan.  Onder dit bericht vindt u de opbrengst van de avond in verschillende pdf’s.

We hebben de ingebrachte onderwerpen zo goed mogelijk gegroepeerd. De uitslag geeft een mooie indicatie van wat er leeft. Voor de verdere uitwerking en verdieping op de ingebrachte onderwerpen zullen we breder kijken dan de absolute score alleen, want ook de onderwerpen met een minder hoge score zijn relevant. Overigens zijn de onderwerpen die aangebracht op de poster ‘Leefbaarheid en omzien naar elkaar’, vanwege de overlap ondergebracht in de hier vermelde thema’s.

We zijn de afgelopen maanden in afwachting geweest van een provinciale subsidie voor buurtonderzoek en het opstellen van de gebiedsvisie. Nu de subsidie is toegekend pakt de werkgroep de draad na de zomervakantie weer op. We gaan dan als eerste aan de slag met het uitwerken van de volgende bijeenkomsten. Vanuit de subsidie wordt de werkgroep ondersteund door Stimuland. Een, zoals ze zelf zeggen, “netwerkorganisatie die zich sterk maakt voor het platteland”.

Het doel van de Gebiedsvisie, in de optiek van de werkgroep, is het behoud en versterking van de kwaliteit en leefbaarheid van onze omgeving en gemeenschap. Mocht u zich nog niet opgeven hebben, maar wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Gebiedsvisie? Stuur dan een email naar speuld@outlook.com.

Overzicht wonen

Voorzieningen

Verkeer en veiligheid

Duurzaamheid en energietransitie

Bedrijvigheid

Agrarisch landschap en natuur

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX