Menu
Nieuwsoverzicht

Wolf slaat toe in Speuld

15 augustus 2023

4933x gelezen

In de nacht van maandag/ dinsdag  (14/15 augustus) heeft de wolf flink huisgehouden onder een kudde van acht schapen aan het Leuvenumseveld. De wolf werd eerder al eens waargenomen op het Speulder- en Houtdorperveld maar zover bekend had de wolf nog niet eerder schade aangebracht in Speuld.

Buurtbewoners troffen vanochtend een viertal dode schapen aan in een weiland. Nadat de eigenaar was gewaarschuwd, constateerde hij dat ook de andere schapen waren aangevallen. Vier schapen hadden ernstige bijtwonden in de hals. Deze vier werden door een inderhaast gewaarschuwde dierenarts geëuthanaseerd om verder lijden te voorkomen.

BIJ12, de organisatie die namens de provincie zorgt voor beleidsuitvoering rondom de wolf, deed vandaag onderzoek ter plaatse.  Aan de hand van de bijtafdrukken werd geconstateerd dat het mogelijk om twee wolven is gegaan die de schapen hebben aangevallen. DNA is afgenomen voor verder onderzoek.

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Speuld e.o.!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om speuld.

IN JE INBOX